Bowling är en otroligt kul sport och fritidsnöje, men tyvärr var det en tid då bowlingens popularitet minskade. Det var inte ansett som något kul eller coolt att hålla sig sysselsatt med en helg. Men allteftersom fler bowlinghallar ser dagens ljus och även erbjuder mer än bara bowling, så är det hög tid att du och ditt kompisgäng bokar en bana för nästa lördagskväll.

Samla polarna, köp några glas med pinot grigiot och ta på er bowlingskorna; nu blir det åka av. Det roligaste är om ni kan samla ett så stort gäng som möjligt så ni blir två lag. På så sätt kan ni köra bowlingturneringar varje eller varannan helg och gå vidare för att bli bättre tillsammans. Det är också ett sätt att lära känna nya personer som kanske vill vara med. Kanske du och din partner känner andra par som vill vara med eller så är ni bara ett gäng kompisar i olika åldrar som delar samma nyfikenhet. Det är ju också en chans att röra lite på sig även om bowling inte är en direkt svettig sport.

Boka bowlingbana i en mysig bowlinghall

Alla bowlingbanor är desamma men bowlinghallarna kan skilja sig åt ordentligt beroende på var du bor och vilket annat utbud hallen har att erbjuda. Hur ser det ut med maten och drycken? Många hallar erbjuder även en restaurangdel och kanske även andra spel som pingis eller biljard, dart och annat skoj. Det kan vara kul om ni bokar en bana och äter efteråt och dricker lite gott pinot grigiot, en av de mest populära vinerna.

Du som äger en bowlinghall kan komma rejält ner i pris genom att beställa större mängder vin och sprit online. Oftast är även sortimentet betydligt större. Pinot Grigiot är bland annat ett mycket uppskattat vin över hela världen och kommer göra succé i din bowlinghall om du beställer det från Vinoteket.

Kolla upp de olika bowlinghallarna på nätet i din stad eller nära dig och se vilket omdöme de har. Riktigt bra bowlinghallar lockar mycket folk och kan vara både stora och lite gemytligare. Allt beror helt och hållet på vad ni har tänkt göra efteråt. I storstäderna finns det många bowlinghallar i köpcentrum där det även finns andra restauranger och vinbarer med alla möjliga drycker – från pinot grigiot till den godaste whiskyn.

Hur länge ska man bowla?

Normalt sett så bokar man en bowlingbana under ca en timme eller 55 minuter. Om du eller rättare sagt ni har tänkt att stanna kvar kan ni dock boka ett dubbelpass. Om ni dessutom tycker om att bowla regelbundet kan det bli avsevärt billigare om ni bokar en stående bana, det vill säga en bana som ni hyr varje vecka samma tid. Hör med er bowlinghall vilka priser som gäller och om ni eventuellt kan få någon rabatt.

Ett perfekt lördagsnöje

Varför är just bowling så perfekt att spela en lördagskväll med kompisarna då, kan man undra. Är det inte lite fjantigt och ute? Nej, tvärtom. Bowling är ett sätt att träna upp sin pricksäkerhet, träffa kompisar och snacka och ha kul, dricka lite gott vin eller öl, fortsätta vidare och äta gott – och inte minst ha kul och få en bättre sammanhållning. I bowling kan man vara många som spelar så varför inte planera in nästa AW i en bowlinghall nu när restriktionerna är släppta.

Divi