Bowling är en bra aktivitet där man kan lära känna nya människor på ett mer avslappnat sätt. Bowling är en klassisk aktivitet på dejter och barnkalas. Men att bowla kan också hjälpa till att svetsa samman ett nytt arbetslag eller för att få en bättre sammanhållning och gemenskap i en skolklass.

Bowling för kollegor

Bowling är en bra aktivitet på en after work för kollegor. Om ni hyr banor i en bowlinghall har ni möjlighet att lära känna varandra utanför arbetet på ett sätt som både är roligt och lättsamt. Att bowla kan hjälpa till att få en bättre sammanhållning bland nya kollegor. Därför är det en bra idé att på en after work ägna er åt bowling. Då behöver ni inte trängas i en bar där ni ändå inte hör vad de andra säger och folk försvinner allt eftersom att kvällen går. Om ni hyr en bowlinghall eller delar av den har ni bättre koll på varandra. Om ni är flera arbetslag kan ni tävla mellan arbetslagen om vilket arbetslag som är bäst på bowling. När ni bowlar tillsammans kan ni fokusera på bowlingen och slipper därmed tänka på era arbetsuppgifter vilket gör att ni har möjlighet att upptäcka nya sidor hos varandra.

Men du behöver inte ha kollegor för att ordna en after work med bowling. Om du till exempel är frilansare och hyr på ett Kontorshotell i Stockholm kan du knacka på hos dina kontorskompisar och fråga om de vill följa med på bowling. På så sätt lär du känna de andra företagarna och har möjlighet att knyta kontakter.

Bowling för skolklasser

En annan gång då bowling kan hjälpa en grupp som kanske inte skulle välja att umgås på fritiden att få en bättre sammanhållning är skolklasser. Att klasser ska ha en bra sammanhållning är något många lärare och klassernas handledare jobbar hårt på. Att bowla är ett bra sätt att göra något som är roligt utanför skolan. Prata med dina skolkamrater om de skulle tycka att bowla vore kul så kan ni tillsammans ta upp det på nästa handledartimme. Om skolans budget tillåter kommer ni antagligen att få er vilja igenom eftersom sammanhållning är viktigt. Bowling är något många skolklasser gör i början på terminen. Det är också vanligt att bowling är en av de första aktiviteterna en ny skolklass gör tillsammans. Kom ihåg att vara sportslig och låta bowlingen vara en kul grej som ni gör alla tillsammans. Bowling må räknas som en sport, men det är också en social aktivitet.

Bowling för kompisgäng

Att gå och bowla med kompisgänget är alltid en bra idé. Oavsett om ni står nära varandra eller om ni bara är bekanta så är bowling en rolig aktivitet. Om ni gör bowling till er grej har ni en naturlig samlingspunkt och har något ni kan göra gemensamt. Är ni riktigt duktiga kan ni sätta ihop ett bowlinglag. När ni introducerar nya kompisar eller partners till de som tillhör kompisgänget är bowling en bra och lättsam aktivitet.

Divi