Nej, vi talar inte om att ha bröst stora som bowlingklot utan om att bowla efter en bröstförstoring. Det blir alltmer trendigt att använda naturligare bröstimplantat, om än kanske inga implantat alls och gå på den naturliga looken. Bröstimplantat från Motiva har skapats för att ge en mer äkta känsla och look samtidigt som personen kan få en snygg form på sina nya bröst. Hur kan vi då koppla bröstimplantat till bowling? Jo, därför att bowling är en av de mest populära sporterna samtidigt som det är en vardagsaktivitet man gärna vill fortsätta med så snart som möjligt efter en bröstoperation. Vi reder ut hur du kan tänka för att snabbt som attan kunna göra entré på din favoritbowlinghall igen, när dina egna “klot” börjat läka.

Att bowla med nya bröst

När du opererat dina bröst med Motiva är det viktigt att de får läka i lugn och ro; inte bara för att du ska undvika kapselbildning och infektioner men också för att såren måste läka ihop. Att hålla ett tungt bowlingklot och kasta iväg för fulla muggar är inget en läkare rekommenderar efter en tuff bröstoperation. Istället ska du ligga ner och vila och endast ta lugna promenader de första veckorna. Med Motiva bröstimplantat påskyndas dock läkningen och du känner dig som människa inom en relativt kort tid igen.

Ta hjälp när du vill komma tillbaka till bowlingen

Det finns många tips och tricks som du som har svårt att röra dig kan använda för att snabbare komma tillbaka till bowlingen, och det gäller inte bara dig med Motiva implantat men också för funktionshindrade i övrigt. Flera förbund har startat upp bowlinghallar med hjälpmedel och enklare utrustning för att alla ska kunna bowla. Bowling är en populär sport som spelas lika mycket av äldre som av unga. Även du som genomgått en operation av något slag kan ta hjälp av de tipsen för att bowla säkrare.

Undvik träning och bowling de första veckorna

Det kan kännas som en evighet innan du kan ställa dig på bowlingbanan i de där bowlingskorna igen och ta det tyngsta klotet och släppa iväg det mot käglorna i hopp om en strike. Men det är värt väntan om du opererat dig eftersom det både kan göra ont och skapa problem om du går in för tidigt. Vänta åtminstone 5-6 veckor innan du tränar och lyfter tyngre och lyft inte alls de första två veckorna innan den första läkningen är gjord. Tala också med din läkare vad som är realistiskt och inte, och lyssna på vad han eller hon har att säga.

Vänta dock inte alltför länge eftersom du måste få tillbaka din rörlighet igen i både dina axlar och armar, för att återgå till ett normalt liv. Ut och bowla så snart du kan igen!

Divi