Bowling är ett spel som kan spelas av alla tack vare att det inte kräver någon styrka, kondition eller uthållighet. Allt som krävs är en riktigt bra teknik. Men bowling behöver inte spelas med ett tävlingsfokus utan kan lika väl spelas för skojs skull med nära och kära.

Bowling för alla tillfällen

Det som är så bra med bowling är att det passar att spela när som helst. Det kan spelas på en dejt, ett födelsedagskalas eller en helt vanlig kväll istället för att exempelvis gå på bio. Unga som gamla kan spela och man behöver absolut inte ha god fysik. Därför är bowling en av få sporter som faktiskt kan utövas av vem som helst.

Bowling som avkoppling

Vi är alla i behov av avkoppling ibland även om vi jobbar eller pluggar hemifrån. Kanske håller du på att skaffa dig en executive MBA och sitter hemma och pluggar till det på distans hela dagarna? Då kan det vara riktigt skönt att koppla av lite och komma hemifrån och slänga iväg några bowlingklot. Ta med dig nära och kära och ha en avkopplande kväll tillsammans. Gör det till en avkopplande stund där ni bara spelar för skojs skull eller utmana varandra på en riktig match.

Bowla utan bowlinghall?

För att spela äkta bowling behövs en bowlinghall. Förutsatt att du inte är miljardär och kan bygga dig en egen bowlinghall så är du beroende av att besöka en i din närhet för att kunna spela. Men man kan faktiskt spela bowling ändå, fast i miniformat och på ett sätt som inte är lika proffsigt. Här kommer en lista på alternativa sätt att spela bowling:

  • Använd PET-flaskor och basketboll. Att använda den här typen av uppsättning är vanligt på skolgårdar och i andra lekfulla sammanhang. Det är faktiskt ett väldigt praktiskt sätt att spela bowling på och det kan man göra både inomhus och utomhus.
  • Spela med ett mini-set. Det finns färdiga bowlingpjäser att köpa och som är tillverkade av trä eller plast. Dessa är en form av minibowling som kan spelas på köksbordet.
  • Kombinera kubb och boule. Har du både ett kubbspel och boulespel hemma kan du ta kastpinnarna från kubben och boulekloten från boulen. Ställ kastpinnarna på högkant i en formation likt käglorna i bowling och slå ner dem med boulekloten.
Divi