Bowling är en fantastisk sport med tusentals utövare i alla åldrar över hela Sverige. Det fina med just bowling är att vänner och familjer kan spela tillsammans (oavsett ålder) och ha en härligt rolig tid tillsammans. Många spelar aktivt i olika klubbar och jobbar hårt på att bli bättre bowlare för att vinna bra placeringar i tävlingar för sig själv eller sitt lag. Övning ger givetvis färdighet men det finns tekniker och teoretisk kunskap som du kommer att behöva lära dig och bemästra genom mycket träning.

Bowlinghallen

Hur välskött är bowlinghallen du bowlar i? Det är viktigare än vad många spelare tror att banan du spelar i är välskött. En faktor som har stor betydelse är hur väloljade bowlingbanorna är. Välskötta banor oljas dagligen, vid samma tidpunkt, vilket är viktigt för elitspelare. Eftersom oljeprofilen kan ändras under dagen behöver spelaren korrigera spellinjen. Andra faktor är hur stort slitaget är på banorna samt luftfuktigheten i bowlinghallen. Luftfuktigheten har stor betydelse eftersom den påverkar oljeprofilen.

Välj rätt klot

En mycket viktig del för bowlingspelare är att de har rätt typ av klot som passar deras hand. Klotet bör vara tungt men samtidigt vara ett klot som spelaren kan kontrollera. Hålen bör vara korrekta och tighta (inte för tighta) för spelarens fingrar. Om de är för stora finns risk för att rörelsen blir ansträngd och snedvriden. För att en spelare ska kunna få maximal effekt har bowlingkloten inlagda obalanser såsom toppvikt, fingervikt och sidovikt.

Lika viktigt som att välja rätt bowlingklot för en spelare är det viktigt att väja rätt presenter vi speciella tillfällen som exempelvis dop. Att fira ett nyfött barn som kommit till världen är en stor och viktig händelse och betyder mycket för både föräldrar, släktingar och vänner. Hos Party Tajm online kan du hitta en billig och fin doppresent som är den perfekta gåvan. En dopgåva behöver inte vara dyr men bör vara speciell som exempelvis en fin minnesbox som innehåller bland annat ett fotoalbum. Hos Party Tajm kan du välja mellan flera otroligt fina dopgåvor i olika prisklasser.

Swingrörelse

Din swingrörelse bör vara både avslappnad och rak. Erfarna spelare utvecklar givetvis sin egen personliga stil när de spelar. Böj knäna en aning tills dess att du känner att du har balans. Kasta inte förrän du vet att du har bra balans. När du riktar bör du använda pilarna på banan och inte rikta direkt mot käglorna vid kast. Efter du valt en pil bör du sikta enligt den pilen. Det andra kastet bör siktas mot mitten för att öka chansen för en bra träff.

Skickliga spelare

Sverige har idag många skickliga dam- och herrspelare inom bowling. Men när det gäller världskända spelare bör kvinnliga amerikanska bowlare såsom Kelly Kulick, Danielle McEwan och Liz Johnson nämnas samt Marshall Kent på herrsidan. Walter Ray Williams, Jr. från USA är den spelare som har vunnit flest titlar genom tiderna.

Hos de mest kända europeiska spelarna finns namn som Dominic Barrett från England, Osku Palermaa från Finland samt Diana Zavjalova från Lettland.

Bland Sveriges bästa spelare finns namn i världstoppen som Martin Larsen, Josefin Hermansson samt Jenny Wegner.

Divi