Virtuell bowling är ett unikt och fantastiskt roligt spel som utövas i en virtuell bowlinghall som kan placeras i barer eller restauranger. Spelet är som vanlig bowling och går till så att man rullar ett bowlingklot mot en filmduk istället. Självklart är bowlingbanorna för virtuell bowling betydligt kortare än de riktiga bowlingbanorna på tjugo meter och är endast 7 meter långa. Vid slutet på den sju meter långa banan kommer klotet att fortsätta rulla mot käglorna som är projicerade mot filmduken.

Virtuell bowling fungerar på så sätt att det finns ett mikrochip placerat i samtliga bowlingklot som banan läser av. Dessa sensorer kommer sedan med denna information räkna ut vilken bana bowlingklotet tar på filmduken.

Världens första virtuella bowlinghall har redan öppnats i Sverige (i Göteborg) och tanken är att spelare dessutom ska kunna spela matcher mot andra spelare online. Det finns inget som går upp mot riktig bowling men detta är uppenbarligen en så populär sport och nöje att många uppskattar denna underhållning även på krogen. Kanske kommer virtuell bowling i framtiden att bli en ny lagsport på barer och restauranger, precis som dart är idag.

Divi