Bowling är en sport som passar alla och som kan spelas med stort nöje oavsett erfarenhet, kön, ålder och fysik – det finns garanterat alltid en bowlingnivå som kommer att passa. Det finns runt 250 bowlinghallar runt om i Sverige med 780 aktiva föreningar och vanligtvis finns det bowlinghallar i de allra flesta svenska städer och tätorter. En annan fördel är att bowling inte är särskilt dyrt och om man väljer att bli medlem i en förening, gärna tillsammans med några kompisar, kan även detta bli billigare.

Majoriteten av alla bowlinghallar hyr ut klot åt dem som kommer dit för att spela. Bowlingklot består av olika vikt och storlekar och det gäller att hitta ett klot som passar spelarens fingrar. Det finns alltid personal som kan hjälpa till med detta. Det är inte dyrt att hyra utrustningen som behövs för att kunna spela och det är ett mycket bra sätt för nyfikna och nybörjare att prova på denna sport. De spelare som är erfarna och spelar på lite högre nivåer föredrar att äga sitt klot och utrustning eftersom det är en klar fördel för dem som kommer att tävla. När man tävlar är det som sagt bättre att använda ett eget klot som spelaren är van att använda.

För dig som funderar på att köpa ett eget klot kan det vara bra att höra dig för med din bowlinghall om var man kan köpa utrustning av hög kvalitet. Det händer ibland att man kan få bra erbjudanden via en bowlingförening. Att söka utrustning på nätet är oftast ett bra val då det finns många sidor som säljer bowlingutrustning, både internationella och svenska.

Divi