Bowling är en sport som svenskar tagit till sina hjärtan och man spelar bowling som hobby, fritidsintresse eller helgunderhållning tillsammans med sitt lag, vänner och/eller familj. Bowling är en oerhört rolig sport som är ganska enkel att lära sig och spela oavsett ålder. Grunderna i spelet är väldigt enkla att lära sig, vilket antagligen bidragit till sportens popularitet. För den mer erfarne spelaren handlar det nu om att prova och testa varierande tekniker för att erhålla bättre kontroll på klotet. Tjusningen med bowling är att man aldrig blir fullärd och att det alltid finns någon utmaning.

I och med att bowling blivit en folksport och ett folknöje har olika typer av bowling dykt upp. Discobowling är en rolig företeelse som brukar uppstå på fredagar och lördagar. I bowlinghallen dimmas ljusen ner och man tänder istället discolampor samt lysdioder. Nu spelar man skön dans och klubbmusik med hög volym. Ett annorlunda och roligt sätt att spendera ’after work’ med jobbarkompisarna eller början av en festkväll med vänner.

Det finns även bowlinghallar som erbjuder viss typ av musikgenre såsom rock eller schlager. I vissa hallar spelar man utan bowlingskor i bara strumplästen plus att det ibland spelas ovanliga varianter av bowling såsom candlepin bowling eller nine-pin bowling.

Divi