I Sverige finns det ett flertal bowlinghallar och hallarna finns även i mindre svenska städer. Bowling är nämligen en sport som blivit mycket populär bland både yngre och äldre under de senaste åren. Det är en sport som de flesta kan delta i. Även om man sitter i en rullstol kan man spela så länge det finns en ramp upp till banorna, eller om de ligger i marknivå. Men hur är det att driva en bowlinghall?

Ekonomi i drift av bowlinghallen

Att starta upp en bowlinghall kostar en hel del pengar. Om hallen använts till annat innan behöver man bygga banor, installera maskiner, köpa in klot, skor och en hel del annat. Det är inte alls ovanligt att man får ta lån för att finansiera en del av utgifterna. Ett alternativ är att använda sig av https://qred.com/se/ för att ta ett företagslån. Man kan också söka efter sponsring från olika lokala företag för att få hjälp med utgifterna.

Marknadsföring

När hallen väl finns och utrustningen börjar komma på plats kan det vara dags att marknadsföra sig. Genom att vara tidigt ute med öppningserbjudanden och liknande kan man snabbt få en hel del besökare redan under bowlinghallens första öppna dagar.

Mat och dryck i hallen

Det kan vara klokt att se till att servera lite olika former av mat och dryck i bowlinghallen. När man spelar kan det ofta vara så att man blir både hungrig och törstig. Man behöver inte har någon komplicerad mat utan det kan räcka med smörgåsar, korv med bröd och kanske någon hamburgare. Kaffe och läsk är alltid uppskattat som dryck. Genom mat och dryck får bowlinghallen också chans att dra in lite mer pengar utöver banhyror.

Barnkalas

Ett sätt att öka inkomsterna i bowlinghallen kan vara genom att anordna barnkalas och andra fester.Det här kan ofta få en hel del uppskattning. Man kan ordna olika paketpriser där tårta, mat, banhyra och liknande ingår. Man kan sedan låta paketen ha olika priser beroende på vad som ingår, om födelsedagsbarnet får en present, om det ska delas ut godispåsar med mera. Det gäller dock att man inte sätter allt för höga priser. Då finns det en stor risk att föräldrarna inte har råd att ha kalaset i bowlinghallen och då kan man gå miste om en hel del kunder.

Tävlingar och turneringar

I Sverige är det populärt att tävla i bowling och det ordnas varje år flera olika turneringar som man kan delta i. Genom att anordna tävlingar och bjuda in deltagare från olika bowlingklubbar kan man också tjäna en del pengar. För det första betalar spelarna för att spela och för det andra brukar de ofta köpa både mat och dryck under tävlingens gång.

Divi