Bowlingskor är en viktig del av utrustningen när man spelar bowling och finns att hyra I de allra flesta bowlinghallar. Självklart är det precis samma som att hyra ett klot, det inte är dyrt att hyra skor och det är en bra förmån att kunna hyra sina skor för den som är nybörjare eller som vill prova på bowling. Till skillnad från att hyra bowlingklot är det däremot en stor fördel att skaffa ett eget par bowlingskor för den som spelar regelbundet. Spelaren får ett par skor som passar perfekt och ger både bättre komfort och vanligtvis också bättre spel.

Bowlingskornas funktion är att ge spelaren ett bra grepp mot golvet. Detta är viktigt eftersom man behöver vara stabil i kastet. En annan funktion som skon har är att se till att spelaren kan glida med foten så att klotet kan svingas i en rak bana.

Bowlingskor för den erfarna spelaren är väldigt viktiga och särskilt för den som tävlar. Spelaren kan dra nytta av olika typer av skor beroende på golven i bowlinghallarna. Den egna speltekniken kan också vara avgörande för vilken typ av utrustning man spelar bäst i. Detta är en hel vetenskap som spelare på amatörnivå kanske inte finner särskilt betydelsefull men för den bättre spelaren kan den vara avgörande i tävlingssammanhang.

Divi