Det finns många anledningar till varför du bör prova på bowling. Har du inte spelat bowling tidigare är det verkligen hög tid. Sverige erbjuder många härliga bowlinghallar som du kan vända dig till om du vill boka en bana tillsammans med dina barn, vänner eller med din partner. Nu är det dock inte alla bowlinghallar i hela Sverige som vi ska fokusera på, utan de som finns tillgängliga i Stockholm. I Sveriges huvudstad finns det ett flertal platser dit du kan vända dig för underhållning och det bästa är att du i många fall även har tillgång till restaurang på plats.

[IMAGE=fTeg4bez3bor.jpg]

Att bowla är väldigt roligt och passar alla typer av åldrar och intressen. I en bowlinghall får du låna skor som krävs för att spela och dessutom får du låna bowlingklot, allt inkluderat i priset för banan. Kloten finns i olika vikter, så att du kan välja en som passar dig bäst. För barn eller funktionshindrade finns det även möjlighet att få tillgång till speciella skenor som gör det enklare att spela.

[IMAGE=cEGC2rcBpL6g.jpg]

  • Ballbreaker Kungsholmen
  • Kungsholmen Bowling
  • Bowl-o-Rama
  • Rock & Bowl
  • New Bowl Center
  • O’learys
  • Bowlingförbundet
  • Högdalens Bowlingpalatz
  • Sollentuna Bowling
  • Jakobsberg Bowling Bull

Det här är bara några få av alla de bowlinghallar som finns i Stockholm. Eftersom bowling inte är en sport som du kan utöva i det egna hemmet på dina nya vinylgolv behöver du alltså boka en bana på någon av dessa platser. Vinylgolv är förvisso väldigt tåliga och klarar av vatten bra, men för att bowla är de kanske inte det bästa alternativet.

Mer än bara bowling

En bowlinghall kan i många fall erbjuda mer än bara bowling. Som tidigare nämnt är det många av hallarna som även erbjuder mat. Det finns även en chans att det finns en bar med alkoholtillstånd på plats och vissa hallar erbjuder möjlighet att boka banor inför barnkalas och andra festligheter. Priserna varierar kraftigt beroende på var i Stockholm du vill spela. Det vanligaste är att priset ligger någonstans mellan 200-400 kronor per person. Hallarna kan även ta betalt per bana eller per timme. Priserna kan i många fall vara högre under helger och kvällar, speciellt då många väljer att erbjuda discobowling. Under discobowling förvandlas hela bowlinghallen till en stor fest. Lamporna släcks ner och istället har man färgglada discoljus och härlig musik att spela i. Discobowling passar utmärkt om man vill göra något riktigt spännande med sina barn, men kan också vara en grym upplevelse för att fira din födelsedag med goda vänner.

Innan du bokar en bowlingbana kan det vara bra att kolla upp bowlinghallen lite extra. På så sätt vet du om du kommer behöva meddela personalen innan om du även vill äta i samband med ditt spelande eller om det t.ex. finns skenor på plats att låna om så önskas.

Divi