Bowling kan vara både roligt och spännande som hobby, nöje eller en sport. Bowling räknas som en kägelsport men används lika mycket för nöjets skull. Vi kanske bestämmer oss för en after work tillsammans med arbetskamraterna, eller har en privat turnering mellan vänner. Bowling har därför genom tiderna även blivit ett sällskapsspel där vi har roligt tillsammans och tävlar mot varandra. Senare när bowlingen kom till Sverige så fanns det ett fåtal klubbar man kunde gå till. Man tror att bowling kan ha funnits längre än vi trott. Man har funnit klot och käglor i en 7000 år gammal egyptiskt grav som liknar mycket av det vi använder idag. På 1200-talet började spelet nämnas och i Amerika på 1820-talet använde man sig av bowling med tio käglor i form av en trekant.

Bowling – en sport, hobby eller nöje?

Bowling är ett roligt sällskapsspel som för oss närmare varandra. Idag kan alla var med och bowla.

Idag kan man spela parabowling som passar utmärkt för rullstolsbundna! I vårt moderna samhälle finns det idag många moderna bowlinghallar som även har en bar samt restaurang i anslutning till bowlinghallen. På så sätt passar vi på både att äta och dricka gott, för att sedan fortsätta kvällen med en rolig bowlingrunda. Man kan få en del bra tips om bowling för optimalt spel och det finns många bra kurser inom bowling. Det finns de som har bowling som en sport. Det finns olika förbund inom bowling som också anordnar tävlingar lokalt. Bowling har också europeiska turneringar. Den årliga världsturnén inom bowling, kallad QubicaAMF Bowling World Cup, höll sitt 56:e evenemang i Kuwait år 2020.

Finansiera sin bowling

Det kostar en slant att köpa bra utrustning och har man inte råd, kan man med fördel ta ett snabblån hos Lånakuten för att finansiera sin utrustning. Här finns många olika långivare under samma tak med många fördelaktiga lån. Det finns många fördelar med bowling, Man får inte bara trevligt sällskap med vänner, man får också fysisk träning och mental stimulans!

Om man har bowling som en hobby eller sport, kan man behöva en bra och viktig utrustning till sin sport. Man behöver ett par bra bowlingskor med glatt sula och om du vill ha ett eget klot ska det ha ett bra handgrepp och anpassad vikt till spelaren. Tekniken är viktig inom bowlingen för att avlasta kroppen, men också för att få sätta den där striken vi alla blir så stolta över!

Divi